Afscheid nemen op het water.


De asverstrooiing vindt plaats vanaf de reddingboot Suzanna ( 20,37 x 4.15 x 1.40 mtr.)

op het Wad of op de Noordzee boven Ameland of Schiermonnikoog.

 

Deze voormalige reddingboot van de KNRM heeft in 40 jaar meer dan 637 mensen gered en

wordt nu ingezet als promotieschip voor het Waddengebied en de Reddingmaatschappij.

De boot is eigendom van Niels Mulder en Regina van Raalte en wordt mede bemand door vrijwilligers.  Het schip bevindt zich nog in originele staat en is van alle mogelijke reddingsmiddelen voorzien.


Wilt u een asverstrooiing op het IJsselmeer/Markermeer dan kunt u ook contact met ons opnemen. Vanuit Hoorn zeilt onze klipper Mother Goose voor asverstrooiingen. Op deze klipper kunnen 18 personen mee. (www.klippermothergoose.nl)


Asverstrooiing in samenwerking met Aqua Omega:

Bij ontvangst aan boord hangt de Nederlandse vlag halfstok, de rouwvlag hangt achterop het schip.

Het schip vaart over het Wad richting de door u gekozen locatie. Onderweg wordt er koffie met koek geserveerd.  Aangekomen op de door u gekozen lokatie worden beide motoren stil gezet. De mogelijkheid is hier om een woord te houden van afscheid met of zonder persoonlijke begeleiding. De as word verstrooit, na afloop kunt u eventueel een krans of bloemen in het water leggen. Na een tijdje worden de motoren weer gestart, het schip vaart 3 rondjes om de as heen. Bij het wegvaren wordt er 3 maal 6 seconden op de scheepshoorn gedrukt. De Nederlandse vlag wordt gehesen en de rouwvlag gaat naar beneden. Heeft u speciale wensen? Alles is bespreekbaar.